Search This Blog

Thursday, 31 March 2011

anda rakyat malaysia?cuba anda fikirkan.....megenai kisah ini...pelik.. tapi benar..     Bila Jais nak tangkap dato' T?

Pengakuan "Datuk T" dalam penyebaran video lucah sungguh mengejutkan. Bukan terkejut kerana "Datuk T" yang dianggotai Datuk Shazryl Eskay Abdullah; bekas Ketua Menteri Melaka, Tan Sri Abdul Rahim Thamby Chik dan Bendahari Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (Perkasa), Datuk Shuib Lazim, tetapi terkejut kerana sehingga ke hari ini masih tiada tangkapan dan dakwaan terhadap mereka bertiga.

Di sekolah dulu, jika memiliki video lucah, tidak kiralah siapa pelakonnya, tidak kiralah video berwarna atau tidak, tidak kira menonton atau memberi tonton, hukuman berat mesti dilaksanakan. Tapi kenapa Jais atau Polis masih tidak mendakwa dato T. Apa hanya cikgu disiplin dan pengawah je ke yg mampu menangkap orang yg memiliki video lucah ni?

Masih ingatkah penangkapan Dr. Mohd Asri Zainal Abidin oleh Jais?

Dr. Mohd Asri Zainal Abidin pernah ditangkap Jais kerana menyampaikan kuliah tanpa memiliki tauliah. Penangkapan Dr. Mohd Asri Zainal Abidin ialah sesudah beliau mmeberi ceramah di Taman Sri Ukay oleh pihak polis dan pegawai JAIS pada jam 12.15 tengah malam.

Penayangan video lucah berjalan dengan lancar.

Penayangan video lucah yang yang didalanagi Bekas Ketua Menteri Melaka, Rahim Thamby Chik dan sahabatnya telah berlalu tanpa tangkapan atau dakwaan oleh pihak polis atau Jais. Meraka bertiga yang mengelarkan diri sebagai Datuk T telah membuat tempahan di Carcosa Seri Negara dan menagajak beberapa wartawan untuk menonton video lucah. Dan hotel itu ditempah atas nama Risda di mana Rahim Thamby Chik adalah pengerusinya.

Kalau diperingkat sekolah ini, Rahim Thamby Chik diibarat seorang pengawas dan menggunakan bilik disipilin untuk see more http://jeminghassan.blogspot.com/2011/03/bila-jais-nak-tangkap-dato-t.html

No comments:

Post a Comment