Search This Blog

Wednesday, 13 July 2011

Noh Omar Babi Yahudi

Posted on Wednesday, July 13 @ 04:11:08 PDT
Dilulus untuk paparan oleh PenorehGetah


Sedap muncung Noh Omar kata Pakatan Rakyat macam lembu. Dia tu perangai macam babi Yahudi layan rakyat teruk daripada Yahudi. Yahudi tak seksa rakyat sendiri. Ini lebih teruk daripada babi main sondol aje.

UMNO patut cermin diri, jadi pemimpin setakat tipu rakyat, ingat apa tak berdosa itu pun makan harta haram saling tak tumpah seperti babi tak kira halal haram!!

# Menteri Pertanian dan Asas Tani Datuk Seri Noh Omar menyifatkan pengerusi Gabungan Pilihan Raya Bersih dan Adil (BERSIH 2.0) Datuk S Ambiga "lebih hebat" daripada ahli parlimen Pakatan Rakyat.


Dengan sinis, Noh (kanan) berkata, ahli parlimen Pakatan "macam lembu dicucuk hidung" dengan mengikut kata-kata Ambiga, antaranya dalam cadangan mengadakan 'Sabtu kuning' setiap minggu.

"Nampaknya, Ambiga ini lebih hebat daripada ahli-ahli parlimen (Pakatan). Bagi saya, Ambiga buat macam itu, dia menghina ahli-ahli parlimen pembangkang yang ada pada hari ini.

"Kerana dalam parlimen, ramai ahli parlimen (Pakatan). Kalau sebagai ahli parlimen berbagai cara, mereka boleh menyuarakan lapan perkara, yang mereka tidak puas hati.

"Sepatutnya tugas ahli parlimen, tapi apa ahli parlimen buat," katanya ketika diminta mengulas saranan Ambiga supaya rakyat memakai apa-apa sahaja yang berwarna kuning sebagai sokongan berterusan kepada lapan tuntutan BERSIH.

Kenyataan Noh itu bagaimanapun dilihat bertentangan dengan pandangan Datuk Seri Najib Razak yang mendakwa Datuk Seri Anwar Ibrahim merupakan dalang sebenar di sebalik perhimpunan itu.

Perdana menteri pada 10 Julai dilaporkan berkata, perhimpunan Sabtu lalu merupakan rancangan terdesak ketua pembangkang untuk memanipulasi rakyat bagi meraih sokongan. - Malaysiakini


dari..http://penorehgetah.blogspot.com

No comments:

Post a Comment